10 december: training Google, SEO en Analytics voor redacties

data analyse redactie online en social media

Team Bladendokter.nl organiseert op 10 december 2018 een training over Google, SEO, SEA en Analytics voor redacties.

Google is voor veel mediamerken verantwoordelijk voor een groot deel van de traffic online. En nu Facebook het organisch verkeer van veel mediamerken drastisch heeft teruggeschroefd, is het sturen op vindbaarheid des te belangrijker geworden. Wil je als redacties geen lezers mislopen, dan zal je dus moeten investeren in kennis rondom SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) en Analytics. Wij leren je hoe je met je redactie meer uit Google kunt halen.

Speciaal voor redacties

De training over de Google, SEO, SEA en Analytics is speciaal ontwikkeld voor online redacties en organisaties die steeds meer content inzetten voor marketing doeleinden. De training geeft deelnemers praktische antwoorden op vraagstukken uit de dagelijkse praktijk.

Hoe werkt Google?

We geven deelnemers inzicht in de manier waarop Google werkt. Je leert welke keuzes je als redacties kunt maken om content meer vindbaar te maken. Ook krijg je informatie over de dienstverlening van Google die je kunt gebruiken om jouw content onder de aandacht van de juiste doelgroep te brengen.

Data op de redactie

Daarnaast is er ook aandacht voor de plek van analyses op de redactie. Inzicht in wanneer content succesvol is, de beste manier om dat te meten en met analyses te werken in de redactievergaderingen, zorgt ervoor dat redacties steeds efficiƫnter kunnen werken.

Meer weten? Klik hier als je meer wilt weten over de inhoud van de training. Inschrijven kan vanaf vandaag!

INSCHRIJVEN

Voor een training over Google Analytics op een zeer hoog niveau verwijzen we je graag naar een training die team Bladendokter organiseert in samenwerking met de MediaFederatie. Deze trainingen zijn op 12 en 20 november in Amsterdam.