26 januari: Digitale training over crossmediale werkprocessen

Goede voornemens voor op de redactie? Op 26 januari organiseert Team bladendokter een digitale training over de manier waarop je een goedlopend, werkzaam en crossmediaal redactieproces inricht.

Deze training wordt gegeven door Carolien Vader, op basis van de theorie uit haar boek ‘Content Playbook’. De training geeft deelnemers meer kennis over verschillende aspecten van crossmediaal uitgeven en is speciaal ontwikkeld voor redacties van publieksmedia, in communicatie en content marketing.

Met één redactie alle kanalen vullen

De training adviseert deelnemers om met één redactie verantwoordelijkheid te nemen over alle kanalen waarover deze redactie beschikt. En processen in te richten rondom één crossmediale contentformule of –strategie. Als een redactie beschikt over goede werkprocessen dan loopt de crossmediale workflow beter en wordt traffic geoptimaliseerd.

Training: Grip op Crossmedia

De training: ‘Grip op Crossmedia’ duurt 3,5 uur en wordt gegeven op dinsdag 26 januari 2021 van 9.30 tot 13.00 uur. Deelnemers krijgen handzame informatie en voorbeelden waarmee ze direct aan de slag kunnen gaan.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Ontwikkelingen in het medialandschap
• Team & werkzaamheden crossmediale redactie
• Werken met crossmediale formats
• De theorie van Content Atomisatie (gefragmenteerd publiceren van cotnent)
• Hoe maak je vaste productie- en distributieschema’s?
• Komen tot een crossmediale contentkalender
• Inzicht in tools voor plannen en samenwerken

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor redacties van tijdschriften die meer online willen gaan werken, online redacties die een efficiëntieslag willen bereiken in hun werkproces en organisaties die steeds meer content inzetten voor communicatie en marketing doeleinden.

De training wordt gegeven in een virtuele vorm, via Zoom en kan gevolgd worden vanuit huis of kantoor. Ook is de training geschikt om in teamverband te volgen (in company). Meer informatie vind je op de trainingspagina: Grip op Crossmedia of klik op de banner hieronder.

Op 26 januari organiseer team Bladendokter een digitale training voor redacties: Grip op Crossmedia. Over werkprocessen, content atomisatie en crossmediale kalenders.