Masterclass crossmediale strategie voor hoofdredacteuren en chefs-redactie

Datum: jan-2022 | Bladendokter organiseert aan het begin van 2022 een nieuwe masterclass van 8 sessies voor hoofdredacteuren en chefs-redactie. Daarin antwoorden op alle vragen die spelen op het gebied van crossmediaal uitgeven, met een nadruk op digitaal (online en social media).

Het doel van de masterclass is dat deelnemers na afloop over echt alle aspecten van online uitgeven mee kunnen praten en betere strategische beslissingen kunnen nemen in dit snel veranderende medialandschap. De cursus is speciaal bedoeld voor redactioneel leidinggevenden, waarvan de basis van hun carrières is opgebouwd in het pre-internet tijdperk of in een ander werkveld. In 8 sessies van 3 uur word je op to date gebracht met alle nieuwe aspecten van het vak, met een nadruk op online en social media. Elke sessie wordt één onderwerp uitvoerig behandeld.

Tijdsbelasting: 8 lessen, 3 uur per week

De masterclass vindt plaats op woensdagochtend van 09.30 – 12.30 uur op het kantoor van Bladendokter in Amsterdam-Westerpark. Er is plek voor 5 mediaprofessionals. Op deze manier is er ook aandacht voor persoonlijke vragen en intervisie. Bij genoeg aanvraag plannen we een extra dag in op maandagmiddag. Elke sessie krijg je als deelnemer inzicht in één bepaald aspect van online uitgeven. Aanvullend zijn er praktijkopdrachten die gedurende de week (in je eigen werktijd en met je eigen team) moeten worden uitgevoerd (maximale tijdsbelasting van dit huiswerk is 1,5 uur p/w).

Aantal deelnemers: maximaal 5 per cyclus

Er is bewust gekozen voor een kleine setting zodat er voldoende ruimte is voor vragen, discussie, brainstormen en het uitwisselen van ervaringen (en Corona-maatregelen).

Periode

Voorjaar 2022. De eerste sessie start in januari, de datum is in overleg met de inschrijvers.

Inhoud

  • Week 1:
   Introductie: het veranderende medialandschap, veranderende consument, klantinzicht en mediagebruik bij verschillende generaties
  • Week 2:
   Crossmediale contentstrategie, doelgroepdenken, gebruikersbehoeften, kanaalstrategie en nieuwe verdienmodellen voor uitgevers
  • Week 3:
   Social media: Twiter, Linkedin, Facebook, segmentatie en targeting
  • Week 4:
   Visuele media: Instagram, Stories, short social video, Youtube en TikTok (hashtags!)
  • Week 5:
   Google en SEO, analyses, KPI’s, data gedreven werkwijze en wanneer is content succesvol?
  • Week 6:
   Crossmediale redactionele workflow en nieuwe redactionele functies, plannings- en samenwerkingstools
  • Week 7:
   Content: denken in formats, Content Atomisatie en Crossmediale Contentkalenders
  • Week 8:
   Alternatieve kanalen, podcasts, nieuwsbrief, voice en brand ambassadors.

Vragen of inschrijven

Deelname aan de cursus kost €1.495 (excl. btw) per persoon voor de gehele cyclus van 8 sessies. Heb je vragen over de cursus, of wil je je inschrijven? Vul dan onderstaand formulier in.