Training: Data op de redactie

Datum: 29-09-2020 | De meeste redacties beschikken inmiddels over analyses van Google, social media en nieuwsbrieven. Met deze data hebben ze een instrument in handen om het gedrag van lezers of gebruikers in kaart te brengen en het succes van content te meten. Maar weinig redacties maken goed gebruik van data. Cijfers worden misschien wel eens bekeken, maar vormen geen integraal onderdeel van het werkproces. Zonde!

Herkenbaar probleem? Het is bij veel redacties niet zozeer een gebrek aan analyses, maar een gebrek aan kennis om analyses op een efficiënte manier in te zetten. Weten hoe je als redactie de cijfers moet duiden, leidt tot een beter inzicht in werkzaamheden. Maar weinig redacties werken echt met goed werkproces en een groeiplan op basis van data. Cijfers zeggen namelijk niet zo veel als je niet eerst goed afspreekt wat je gaat meten en welke doelstellingen en targets daarbij horen.

Training: data op de redactie

Team Bladendokter organiseert op 30 januari 2020 een 1-daagse training over data op de redactie. Deelnemers leren waar de cijfers vandaan komen, hoe je ze moet interpreteren en hoe je komt tot een werkzame analyse (van alle kanalen) voor de redactie. We geven je goede criteria mee op basis waarvan je het succes van content kunt meten. De training is bedoeld voor redactioneel eindverantwoordelijken, online redacteuren, uitgevers, content marketeers en communicatie-medewerkers op individuele inschrijving. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Trends: minder afhankelijk van algoritmes en sturen op SEO en nieuwsbrieven
  • Vindbaarheid vs zichtbaarheid: hoe werkt Google, SEO en Algoritmes
  • Google Analytic basics: gericht op data voor content makers met werkvormen
  • Kwaliteit van content: kijk verder dan pageviews en bepaal wanneer content succesvol is
  • KPI’s en dashboards: bepalen van KPI’s, targets en presenteren in dashboards
  • Data gedreven werken: data integreren in redactieproces en continue verbeterproces

Datum: 30 januari 2020

De training wordt gehouden op dinsdag 29 september van 10 tot 17 uur in Amsterdam, Nieuwpoortkade 2A, nabij het Westerpark. Je kunt je opgeven door hieronder het formulier in te vullen. De prijs bedraagt €395,- inclusief lunch, exclusief BTW. Je krijgt achteraf een hand out met materiaal.

Liever incompany?
Voor de training kunnen uitgevers of redacties zich ook als geheel inschrijven. De training kan ‘in company’ worden georganiseerd op locatie of op onze trainingslocatie in Amsterdam (Westerpark). Datum is altijd in overleg, tijdsbesteding voor deze training is een hele dag. Op verzoek kan er worden ingespeeld op beschikbare data op titelniveau.

Interesse? Laat wat van je horen!